Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele un Krievijas prezidents Vladimirs Putins, svētdien tiekoties Brazīlijā, atzinuši, ka situācijai Ukrainā "ir tendence pasliktināties", paziņojis Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Vācijas puse savukārt ziņo, ka Merkele atkal aicinājusi Putinu likt lietā savu ietekmi uz separātistiem, lai apturētu konfliktu.

Putins un Merkele atzinuši, ka pēc iespējas drīzāk jāatsāk Ukrainas kontaktgrupas darbs, iespējams - videokonferences ceļā.

Putins pieminējis arī tieši pirms šīs tikšanās notikušo incidentu Krievijas Rostovas apgabala Doņeckas pilsētā, kur no Ukrainas puses raidīta šāviņa sprādzienā zaudējis dzīvību viens un smagi ievainoti divi Krievijas pilsoņi. Kā ziņots, Krievija notikušajā vainojusi Ukrainu, apsūdzot Kijevu spriedzes eskalēšanā un paziņojot, ka notikušajam var būt "neatgriezeniskas sekas, par ko būs jāatbild Ukrainai". Ukraina šīs apsūdzības kategoriski noraidījusi, uzsverot, ka tās spēki, kas iesaistīti pretterorisma operācijā, nav apšaudījuši Krievijas teritoriju.

Pēc Peskova teiktā, Putins "izteicis ārkārtējas bažas par Ukrainas bruņoto spēku uzbrukumiem, uzsverot, ka nav pieņemami gadījumi, kad šo darbību rezultātā šāviņi krīt Krievijas Federācijas teritorijā, kas savukārt izraisījis šāsdienas traģisko incidentu Rostovas apgabalā".



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!