Foto: AP/Scanpix

Kāds 75 gadus vecs biznesmenis no Omānas, kurš devies uz Taizemi, lai veiktu sirds ārstēšanu, saslimis ar SARS paveidu MERS (Tuvo Austrumu respiratoro sindromu). Tas ir pirmais MERS saslimšanas gadījums Taizemē, atsaucoties uz amatpersonu pausto vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Saslimšanas gadījums konstatēts Bumrungradas slimnīcā, Bangkokā. "Pacients pie mums ieradās noguris, klepoja… Taču viņam nebija drudzis," preses konferencē pastāstījis kāds no slimnīcas ārstiem.

"Mēs veicām rentgenu… Atklājām, ka viņam varētu būt divas problēmas: nevesela sirds vai MERS vīruss," klāstījis ārsts.

Saskaņā ar Taizemes veselības ministra pausto, diagnozes noteikšana ilgusi četras dienas.

58 slimnīcas darbinieki ievietoti karantīnā, taču ārstniecības iestāde darbu turpina ierastajā ritmā, informējusi slimnīca.

Inficētais vīrietis pārvietots uz Bangkokas Bamrasnaraduras Infekciju slimību institūtu.

Kopš aizvadītā mēneša beigām MERS uzliesmojums Dienvidkorejā prasījis 24 cilvēku dzīvības. Kopumā ar vīrusu Dienvidkorejā inficējušies 166 cilvēki.

MERS pirmo reizi konstatēts Saūda Arābijā 2012. gadā.

PVO apstiprinājusi, ka no MERS miruši jau vairāk nekā 400 cilvēki, savukārt laboratoriski apstiprināti vairāk nekā 1000 inficēšanās gadījumi.

Taizeme ir iecīnīts tūristu galamērķis, un 10% no visiem tūristiem valstī ierodas, lai saņemtu dažāda veida ārstēšanu. Aptuveni trešdaļa "medicīnas tūristu" valstī ierodas no Tuvajiem Austrumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!