Varas iestādes ir izsludinājušas visu 80 tūkstošu iedzīvotāju piespiedu evakuāciju no Albertas provincē esošās Fortmakmari pilsētas, trešdien vēsta raidsabiedrība "Sky News".

2650 hektāru plašā ugunsgrēka dzēšanai ir piesaistīti deviņi gaisa tankeri, vairāk nekā desmit helikopteru un vismaz simts ugunsdzēsēju.

63. lielceļš, kas ir pilsētas galvenā dienvidu izeja, bīstamības dēļ tika bloķēts un iedzīvotāji spiesti pilsētu pamest, izmantojot ziemeļu izeju. Kā vēsta britu raidsabiedrība BBC, lielais bēgošo cilvēku skaits ir paralizējis kustību uz lielceļa.

Albertas varas iestādes cīņai ar ugunsgrēku ir lūgušas palīdzību citām provincēm. Iedzīvotāju evakuācijai, kas nosaukta par lielāko provinces vēsturē, ir piesaistīti gaisa transportlīdzekļi.

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo mikroblogošanas vietnē Twitter otrdienas vakarā ierakstīja, ka viņā domas ir ar nelaimē nokļuvušajiem cilvēkiem.

Līdz šim nav saņemtas ziņas, ka ugunsgrēks būtu laupījis cilvēku dzīvības. Taču atsaucoties uz vietējiem avotiem, raidsabiedrība "Sky News" vēsta, ka liesmas ir nopostījušas treileru parku un nu tuvojas biroju ēkām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!