Foto: EPA/Scanpix/LETA
Plašajos meža ugunsgrēkos Grieķijā, pie Atēnām, bojā gājuši vismaz 80 cilvēki, un Grieķijas varasiestādes meklē dučiem pazudušo, vēstī raidsabiedrība BBC.

Patlaban oficiāls mirušo cilvēku skaits nav zināms. Meklēšana turpinās cerībā atrast izdzīvojušos, kuriem izdevies no liesmām paglābties gan uz sauszemes, gan jūrā. Krasta patruļas laivas trešdien pārmeklējušas piekrasti, meklējot izdzīvojušos un cilvēku mirstīgās atliekas, bet glābšanas komandas pārmeklējušas mājas un automašīnas.

Rafinas mērs BBC pastāstījis, ka bojāgājušo skaits varētu pārsniegt 100. Ugunsdzēsēju brigādes amatpersonas norādījušas, ka daži no pazudušajiem varētu būt miruši.

Jau tagad zināms, ka bojāgājušo vidū ir Beļģijas pilsone, poliete un viņas dēls. Kāds britu pāris ar apdegumiem nogādāts slimnīcā. Kopumā trešdien slimnīcā atlabst 70 cilvēki, bet vēl desmit cietušie ir kritiskā stāvoklī.

Kāds vīrietis, kurš izmisīgi meklē savas deviņus gadus vecās dvīnes, sacījis, ka meitenes manījis televīzijā uz kādas zvejas laivas. "Mēs devāmies uz slimnīcām un policiju, un pēc tam ugunsdzēsības un glābšanas dienests sacīja, ka pēdējā cerība būtu viņas meklēt morgā," vīrietis pastāstījis Grieķijas medijiem.

Meiteņu attēli trešdien izplatīti Grieķijas medijos, cerībā viņas atrast. Vēlāk gan ziņots, ka fotogrāfijās redzamās meitenes varētu būt cita vīrieša meitas. Ieraudzījis attēlus, vīrietis trešdien devies uz policijas iecirkni.

Jau vēstīts, ka premjerministrs Aleksis Ciprs valstī izsludinājis trīs dienu sēras.

Itālija, Vācija, Polija un Francija uz Atēnām nosūtījušas lidmašīnas un transportlīdzekļus, ugunsdzēsējus, tostarp Spānija, Turcija un Kipra arī piedāvājušas savu palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!