Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Sibīrijas republikā Tivā trešdien dzēšot mežu ugunsgrēku, ir gājuši bojā astoņi izpletņlēcēji desantnieki, ceturtdien paziņoja republikas valdības preses dienests.

Tivas Republikā ir izcēlies mežu ugunsgrēks 500 hektāru platībā, kas trešdien strauji izplatījās vēja pastiprināšanās dēļ.

Ugunsgrēka perēkli mēģināja likvidēt 14 izpletņlēcēju grupa. Astoņi no viņiem gāja bojā un viņu līķi ir atrasti, bet vēl nav identificēti, savukārt pārējie seši ir izglābušies.

Tivas Republikā ceturtdienas rītā ieradās trīs Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas lidmašīnas, kas paredzētas mežu ugunsgrēku dzēšanai.

Mežu ugunsgrēku dēļ Tivā no otrdienas ir noteikts ārkārtas situācijas režīms. Krievijas Federālā mežsaimniecības aģentūra trešdien nolēma nosūtīt uz Tivu 100 ugunsdzēsības dienesta izpletņlēcējus desantniekus, lai stabilizētu situāciju.

Tivā pašlaik ir iestājies sauss laiks bez nokrišņiem, bet ar stipriem brāzmainiem vējiem. Grūti pieejamos kalnu rajonos vairāk nekā divu kilometru augstumā ir izcēlušies mežu ugunsgrēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!