Foto: Reuters/Scanpix

Vairāki desmiti patvēruma meklētāju pirmdien aizdedzināja migrantu izmitināšanas centru Grieķijai piederošajā Hijas salā, paužot sašutumu par savu turēšanu šajā centrā, pavēstīja ziņu avots policijā.

Aptuveni 40 patvēruma meklētāju aizdedzināja divas lielas teltis, kuras bija uzslējušas humānās palīdzības organizācijas, kā arī atkritumu tvertnes Sudas migrantu centrā, protestējot pret savu patvēruma pieprasījumu lēno izskatīšanu.

Viens no protestētājiem Hijas salā draudēja nogalināt savu sievu un bērnu, sacīja policijas ziņu avots, nesniedzot detalizētākas ziņas.

Policija iejaucās, un pirmdienas vakarā situācija atkal "tika kontrolēta". Četri cilvēki tika aizturēti.

Grieķijas mediji ziņoja, ka daži no apmēram 1000 šajā centrā izmitinātajiem migrantiem to atstājuši, lai pārgulētu citur Hijas salā.

Grieķijas salās, kur pašlaik atrodas ap 8500 migrantu, pēdējās dienās ir izcēlušās sadursmes viņu izmitināšanas centros.

Pērn Grieķijā no Turcijas ieradās simtiem tūkstoši migrantu, cerot sākt jaunu dzīvi turīgākajās Eiropas ziemeļu valstīs.

Šogad noslēgta vienošanās starp ES un Turciju migrantu pieplūduma apturēšanai neļauj migrantiem, kas kopš 20. marta ieradušies Grieķijas salās, doties tālāk no tām.

Vienošanās paredz, ka šie migranti var tikt nosūtīti atpakaļ uz Turciju. Lai no tā izvairītos, vairums no viņiem pieprasījuši patvērumu Grieķijā, radot pārmērīgu slogu salu varas iestādēm.

Pagājušo ceturtdien Samas salā seši cilvēki tika ievainoti sadursmēs starp dažādām migrantu grupām, bet dienu pirms tam līdzīgās sadursmēs tika ievainoti ap 10 cilvēku Lesbas salā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!