Foto: AFP/Scanpix

Gana skandalozu slavu iemantojušais amerikāņu miljardieris Donalds Tramps apsver iespēju kandidēt uz Amerikas Savienoto valstu (ASV) prezidenta amatu, 2016. gadā kļūstot par Republikāņu partijas kandidātu uz valsts pirmās personas "titulu".

"Es neizslēdzu, ka cīnīšos par ASV prezidenta amatu. Ziniet kāpēc? Neesmu apmierināts ar to, kā Amerikā notiek lietas," Trampa izteikumus citē "Kommersant.ru".

Miljardieris asi kritizē pašreizējā prezidenta Baraka Obamas politiku, jo īpaši iecerētās veselības aprūpes reformas, kas tiek dēvētas par "Obamacare". Tieši šī reforma ir kļuvusi par galveno domstarpību objektu starp Demokrātu un Republikāņu partijām. Trampaprāt, Obama īsteno nepietiekami cenšas uzlabot ASV ekonomisko stāvokli un arī viņa politika Irākā, Afganistāna un Sīrijā esot aplama.

Tramps jau 2012. gadā bija paziņojis par nodomu kandidēt uz pasaules ietekmīgākā politiķa posteni, tomēr vēlāk pārdomāja un paziņoja, ka vēl neesot gatavs aiziet no biznesa.

Tagad par Trampa nodomu nopietnību apliecinošu zīmi tiek uzskatīts fakts, ka viņš sācis skarbi kritizēt Ņūdžersijas gubernatoru Krisu Kristiju, kas tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem Republikāņu kandidātiem uz prezidenta amatu 2016. gada vēlēšanās. Kristija reputācijai nopietnu triecienu sagādāja nesen masu medijos noplūdušās ziņas, kas liecināja, ka pērnā gada septembrī gubernatora politiskie līdzgaitnieki apzināti organizējuši automašīnu sastrēgumus, lai tādējādi ieriebtu sava patrona politiskajiem oponentiem.

Savā priekšvēlēšanu kampaņā Tramps, kurš neizslēdz iespēju jau šogad kandidēt uz Ņujorkas mēra amatu, esot gatavs ieguldīt 200 miljonus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!