Horvātijas policija sadzinusi pēdas kontrabandistu grupai, kura nodarbojas ar cigarešu ievešanu Serbijā. Kontrabandistu vidū arī Dienvidslāvijas prezidenta Slobodana Miloševiča dēls Marko, ceturtdien ziņo Horvātijas laikraksts "Jutarnji list".
Horvātijas piekrastes pilsētas Roviņas fabrikā "Ronhill" ražotās cigaretes iepirktas Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā, pēc tam pa sauszemes vai ūdens ceļiem caur brīvās tirdzniecības ostu Koperu Slovēnijas dienvidos nogādātas Belgradā, raksta avīze.

Horvātijas policija, kura kontrabandistu grupu izseko jau 16 mēnešus, atklāja, ka Marko Miloševičam pieder Lihtenšteinā reģistrēta kompānija, kura ir iesaistīta cigarešu kontrabandas lokā, ziņo "Jutarnji list".

Horvātijas laikraksts neminēja kompānijas nosaukumu.

Kontrabandas cigaretes tika pārdotas Belgradas ielās par 0,80 līdz 1 vācu markai (23 līdz 29 santīmiem) paciņā, un tas ir ļoti ienesīgs bizness, kas devis vairākus miljonus marku lielus ienākumus, raksta avīze, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju.

Pēc tam, kad viņa partneris Vlada Kovasevičs tika nošauts 1997.gadā, Marko Miloševičs uzņēmās cigarešu biznesa kontroli, izspiežot Malnkalnes mafiju no Serbijas cigarešu tirgus, raksta "Jutarnji list".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!