Dienvidslāvijas prezidenta Slobodana Miloševiča Sociālistiskā partija (SPS) trešdien sāka savu vēlēšanu kampaņu ANO pārvaldītajā Kosovā, solot ANO misijas un NATO vadīto miera spēku KFOR drīzu aiziešanu no šīs provinces, ziņoja Dienvidslāvijas valsts televīzija RTS.
SPS ģenerālsekretāre Gorica Gajeviča nepieteiktā vizītē apmeklēja Gračanicas serbu anklāvu 10 kilometrus no Prištinas.

Gajeviča, kurai aplaudēja vairāki simti serbu, paziņoja, ka ANO misija Kosovā (UNMIK) "ir pazemojusi ANO principus". "Tāpēc tai ir jāaiziet, un tā aizies daudz ātrāk, nekā tā uzskata, jūs varat būt droši par to," sacīja SPS ģenerālsekretāre.

Viņa arī solīja 200 māju uzcelšanu serbiem Kosovā un piebilda, ka "tie, kas gadu bijuši bez darba un algas, var uzskatīt, ka nākotnē viņiem būs darbs un ienākumi".

Gajeviča paziņoja, ka Dienvidslāvijas parlamenta un prezidenta vēlēšanās septembrī Gračanicas serbi varēs balsot vairākos vēlēšanu iecirkņos. Viņa piebilda, ka "Slobodana Miloševiča uzvara ir vienīgā iespēja aizsargāt mieru un brīvību".

Gajeviča nepateica, vai balsošanas iecirkņi tiks atvērti arī citās serbu kopienās Kosovā.

ANO un KFOR pagājušā gada jūnijā pārņēma administrāciju un drošības uzturēšanu Kosovā pēc NATO aviācijas triecienu kampaņas pret Dienvidslāviju, kura tika īstenota, lai piespiestu Belgradu izbeigt represijas pret Kosovas albāņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!