Foto: AP/Scanpix

Milzīgs no klints nogāzies akmens sadragājis māju Jūtas štatā ASV, ievainojot iekšā guļošo sievieti, trešdien vēsta raidsabiedrība "Sky News".

63 gadus vecā sieviete sestdienas naktī gulējusi savās mājās Sentdžordžā, kad ēkas sienu izgāza aptuveni četru reiz trīs metru liels klints gabals, salaužot saimnieces žokli, krūšu kaulu un pāršķeļot kāju, raksta "Sky News". Cietusī četras stundas operēta un draudi viņas dzīvībai vairs neesot.


Sievietes 62 gadus vecais vīrs Skots Denhalters, kurš liktenīgajā naktī ciemojies pie dēla, stāsta, ka bluķis novēlies no klints pie viņu mājas. Milzu akmens kritis no aptuveni 12 metru augstuma, bet pēc atsitiena pret zemi salūzis divās daļās un pa nogāzi uzripojis virsū mājas stūrim.

Sentdžordžas pilsētas pārstāvis Marks Mortensens stāsta, ka akmeņu krišana un ripošana no daudzajiem apkārtnes kalniem nav retums, bet reti kad tie trāpa mājām. "Tā ir reta parādība. Tā bija dabas darbība," norāda Mortensens, skaidrojot, ka kalna nogāzes pastāvīgi mainās lietus, vēja un sala iespaidā.

Denhalteru pāris pēc nepatīkamā gadījuma nolēmis neatgriezties šajā miteklī, nobeidz "Sky News".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!