Sprādzienu intensitāte munīcijas noliktavā Ukrainas pilsētā Balakļijā piektdienas rītā ir ievērojami samazinājusies un ir sākti atmīnēšanas darbi, vēsta aģentūra UNIAN.

Ugunsgrēks un lādiņu eksplozijas Ukrainā lielākajā munīcijas noliktavā Harkovas apgabalā sākās 23. marta naktī. Draudu dēļ aptuveni 10 kilometru rādiusā ap noliktavu tika evakuēti gandrīz 20 tūkstoši cilvēku, kā arī slēgta gaisa satiksme.

Ukrainas drošības dienesti ceturtdien paziņoja, ka ugunsgrēks militārajā objektā sācies diversijas dēļ un aculiecinieki pirms eksplozijām redzējuši bezpilota lidaparātu, kurš virs objekta kaut ko nometis. Tika prognozēts, ka ugunsgrēks noliktavā ilgs septiņas dienas.

Piektdienas rītā veikta aviācijas izlūkošana, lai noteiktu uguns perēkļus, kā arī notikusi inženiertehniskā izlūkošana, paziņoja Aizsardzības ministrija.

"Notikuma vietā ieradās Ukrainas Bruņoto spēku inženieru-sapieru vienības. Tagad viņi ir sākuši atmīnēt teritorijas pie laukumiem ar bruņojumu un ir gatavi sākt noliktavu teritorijas atmīnēšanu," teikts ministrijas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!