Foto: Itar-Tass/Scanpix

Minskā speciālo uzdevumu vienība OMON aizturējusi pazīstamo opozīcijas politiķi, dzejnieku un bijušo Baltkrievijas prezidenta amata kandidātu Vladimiru Nekļajevu, ziņo aģentūra "BelaPAN".

Pēc aģentūras rīcībā esošas informācijas, pret Nekļajevu ierosināta administratīva lieta par viņa līdzdalību "Neparazītu maršā" šā gada 17. februārī Minskā.

Nekļajevs pirms opozīcijas akcijas "Gribas diena" Minskā šā gada marta beigās tika aizturēts Brestā, kad atgriezās no Polijas. Viņš tika nogādāts Brestas pagaidu aizturēšanas izolatorā, no kura ar neatliekamo medicīnisko palīdzību vēlāk tika pārvests uz pilsētas slimnīcu, kur politiķim konstatēja "hipertonisko krīzi".

Kā ziņojām, šā gada februārī un martā Minskā notika protesta akcijas pret prezidenta izsludināto "liekēžu" jeb "parazītu" dekrētu. Šis dekrēts, kas parakstīts 2015. gada aprīlī, paredz Baltkrievijas pilsoņiem, kā arī pastāvīgi valstī dzīvojošajiem ārvalstu pilsoņiem un personām bez pilsonības, kas pusgadu nav strādājuši, maksāt ikgadējo nodevu 200 dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!