Foto: Red Cross

Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka Minskas vienošanās realitātē nedarbojas, un "mums [ukraiņiem] tā drīzāk ir cerība, nekā realitāte", svētdien vēsta ziņu aģentūra UNIAN.

"Patiesība ir tāda, ka vienošanās nestrādā," intervijā Vācijas laikrakstam "Bild" pastāstījis Porošenko, "ik dienu tiek reģistrētas vairāk nekā 60 apšaudes no Krievijas puses, kopumā vienošanās pārkāpta 1 100 reizes."

Porošenko mudinājis starptautisko sabiedrību reaģēt uz Minskas vienošanās pārkāpumiem un pastiprināt sankcijas: "Sankcijas vajadzētu pastiprināt. Jebkurā gadījumā pašreizējās sankcijas vajadzētu pagarināt līdz gada beigām."

Saskaņā ar Porošenko pausto, Ukraina izpildījusi "visus Minskas vienošanās noteikumus", un tas darīts nekavējoties. Viņš arī norādījis, ka Eiropas Drošības un sadarbības organizācijai (EDSO) nav pietiekama piekļuve, lai novērotu smago ieroču atvilkšanas procesu no Austrumukrainas.

Tāpat Porošenko aicinājis boikotēt 2018.gadā Krievijā paredzēto FIFA Pasaules kusa izcīņu. "Kamēr Krievijas karavīri atrodas Ukrainas teritorijā, es uzskatu, ka rūpīgi jāpārdomā vai Krievijai vajadzētu rīkot Pasaules kausu."

Jau vēstīts, ka Ukrainas pretterorisma organizācija paziņojusi, ka valsts austrumos karo vairāk nekā 43 000 kaujinieki, tostarp arī Krievijas karavīri.

Minskas vienošanās tika panākta šī gada 12.februārī, pēc teju 17 stundas ilgām sarunām starp Krievijas, Ukrainas, Vācijas un Francijas līderiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!