Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sestdien Vācijas rietumu pilsētā Minsterē furgons iebraucis cilvēku pūlī iepretim kādai populārai āra kafejnīcai, nogalinot divus un ievainojot 20 cilvēkus, vēsta ārvalstu mediji.

Britu raidsabiedrība BBC sākotnēji ziņoja, ka ievainoti aptuveni 30 cilvēki, savukārt vēlāk tika precizēts, ka bojā gājuši trīs cilvēki, bet ievainoti – 20. Pēc informācijas precizēšanas tiek vēstīts, ka incidentā bojā gājuši divi cilvēki.

Pats transportlīdzekļa vadītājs uzreiz pēc notikušā nošāvies. Viņa identitāte vēl nav noskaidrota. Tāpat tiek ziņots, ka automašīnā atrasts kāds aizdomīgs priekšmets, taču arī par to sīkāka informācija netiek sniegta.

BBC vēsta, ka seši cilvēki guvuši nopietnus ievainojumus.

Incidents noticis netālu no nastas jeb groza nesējam veltītā pieminekļa, ko vāciski sauc "Kiepenkerl" un kas atrodas vecpilsētā. Konkrētais rajons ir apmeklētāju iecienīts tieši brīvdienās, jo tajā izvietoti vairāki restorāni un krodziņi.

Kāds aculiecinieks BBC sacījis, ka redzējis, kā furgons strauji ietriecas āra kafejnīcas teritorijā, tāpēc viņš esot pārliecināts, ka tas bijis tīšs uzbrukums.

Likumsargi lūguši vietējos iedzīvotājus izvairīties no incidenta zonas. Daļa vecpilsētas paliks slēgta, un policija lūgusi cilvēkus izvairīties no pilsētas centra apmeklēšanas, vēsta CNN.

Kā vēsta aģentūra LETA, ap to laiku, kad incidents noticis, Minsteres centrā jau atradās prāvi policijas spēki, lai gādātu par kārtību tur gaidāmās kurdu demonstrācijas laikā. Šobrīd nav skaidrs, vai pastāv kāda saistība starp traģisko incidentu un paredzēto demonstrāciju.

Kā tikmēr vēsta laikraksts "Sueddeutsche Zeitung", varas iestādes uzskata, ka notikušais nav bijis terora uzbrukums. Pēc šīm ziņām, autofurgona šoferis bijis vidēja vecuma vācietis ar psiholoģiska rakstura problēmām, ziņo LETA.

Vācijas kancleres preses pārstāve Ulrika Demmere notikušo tviterī nodēvējusi par "šausmīgu", kā arī izteikusi līdzjūtību upuru un cietušo tuviniekiem.

Notikušā iemesli vēl nav zināmi.

Minsterē, kurā ir aptuveni 300 000 iedzīvotāju, ir arī vairākas universitātes, kurās mācās aptuveni 58 000 studentu, atzīmē CNN.

BBC atgādina, ka Vācijas galvaspilsētā Berlīnē notika līdzīgs incidents, kad 2016. gada decembrī kravas auto iebrauca cilvēku pūlī, kuru apmeklēja Ziemassvētku tirdziņu, nogalinot 12 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!