Maskavā miris atrasts Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķis, vēsturnieks, politiskais analītiķis un rakstnieks Vladimirs Pribilovskis, ziņo "The Interpreter". Viens no viņa nozīmīgākajiem darbiem ir kopā ar Juriju Felštinski tapusī grāmata "Korporācija: Krievija un VDK prezidenta Putina laikmetā".

Viņu savā dzīvoklī atradis kritiķa dēls Mihails Pribilovskis pēc tam, kad trīs dienas nav spējis ar tēvu sazināties un devies pārbaudīt, vai viņš ir mājās, ziņo medijs "Business FM".

Valsts ziņu aģentūra "Tass" jau pavēstījusi, ka nelaiķa atrašanas vietā nav bijušas vardarbības pazīmes, taču dēls norāda, ka par nāves iemesliem ziņos vēlāk, kad būs veikta autopsija.

Pribilovskis bija arī informācijas un izpētes centra "Panorama" prezidents, kā arī rakstīja slejas "Moscow Times" un "Open Democracy" interneta vietnēs. Tostarp 2014. gada nogalē "Open Democracy" viņš rakstīja, ka salīdzinot ar priekšgājēju Borisu Jeļcinu, Putina laikā "brīvību skaits un to kvalitāte ir kritušies". "Vara ir nodota salīdzinoši lielam skaitam valdošo klanu, galvenokārt no Pēterburgas drošības dienestiem un Maskavas finanšu lokiem," kritiķis pauda.

Politiskais analītiķis arī publiski jautāja, vai Putins ir apsvēris Krievijas ekonomiskos aspektus pēc Krimas aneksijas 2014. gada martā, kā arī sankciju ietekmi sakarā ar Krievijas militāro konfliktu Ukrainā.

Pribilovskis savulaik krieviski iztulkojis arī Džordža Orvela leģendāro grāmatu "Dzīvnieku ferma". Zīmīgi, ka viena no 59 gadus vecā politikas kritiķa paša grāmatām bija "Slepkavu laikmets: Celšanās un Vladimira Putina celšanās: Cik baisi ir Krievijas jaunie valdnieki?", raksta "Internetional Busines Times".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!