Foto: Reuters/Scanpix

ASV Misisipi štatā uzbrukumā nošauti divi policisti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Incidents noticis sestdien Hetisbērgas pilsētā, kad 34 gadus vecais policists Benjamins Dīns un 25 gadus vecais Likvori Teits apturējuši kādu automašīnu.

Tad pa policistiem atklāta uguns un abi likumsargi ievainoti. Policisti miruši slimnīcā naktī uz svētdienu. Incidenta apstākļi tiek izmeklēti, bet policija nesniedz sīkākus paskaidrojumus par automašīnas apturēšanas iemesliem.

Saistībā ar uzbrukumu ir aizturēti trīs cilvēki (attēlā), ziņo vietējie mediji. Kā atklāj policija, jau ir izvirzītas apsūdzības slepkavībā 29 gadus vecajam Marvinam Bankam un 22 gadus vecajam Džoanijam Kalovejam.

Banks no notikuma vietas bēdzis prom ar policijas automašīnu, ziņo aģentūra AP.

"Viņš netika pārāk tālu. Trīs vai četri blokposteņi un viņš avarēja," AP pastāstīja Misisipi Sabiedriskās drošības departamenta runasvīrs Varens Strains. Par saistību ar uzbrukumu aizturēts arī Banka jaunākais brālis Kurtiss.

Uzbrukumi notikuši laikā, kad ASV valda paaugstināts saspīlējums jautājumā par policijas spēka pielietošanu pret aizdomās turamajiem.

Aprīļa beigās izcēlās nekārtības Baltimorā, iemesls tām bija 24 gadus jauna melnādainā vīrieša Fredija Greja nāve no policijas apcietinājumā gūtiem ievainojumiem. Par Greja nāvi apsūdzības izvirzītas sešiem policistiem.

Pagājušajā nedēļā Ņujorkā ar šāvienu galvā tik nogalināts 25 gadus vecs policists, kurš no automašīnas uzrunāja uzbrucēju.

Decembrī Ņujorkā savā dienesta automašīnā tika nošauti divi policisti. Pats uzbrucējs pēc tam izdarīja pašnāvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!