Misūri štata policija trešdien paziņoja, ka Bērklijas pilsētā patruļas policists nošāvis afroamerikāņu pusaudzi, kas policistam draudējis ar pistoli.

Bērklija atrodas netālu no Fērgusonas pilsētas, kur neapbruņota melnādaina jaunieša nogalināšana izraisīja ilgus vardarbīgus protestus pret policijas attieksmi pret afroamerikāņiem.

Policijas paziņojumā teikts, ka policists otrdienas vakarā raidījis vairākus šāvienus uz pusaudzi, kas degvielas uzpildes stacijā izvilcis pistoli un pavērsis to pret likumsargu.

Baidoties par savu dzīvību, policists raidījis vairākus šāvienus, nāvējoši ievainojot bruņoto jaunieti.

Nogalinātais pusaudzis vēl nav identificēts, bet otrs jaunietis, kas atradās notikumu vietā, aizbēdzis.

Vietējie mediji ziņo, ka pēc incidenta degvielas uzpildes stacijā sapulcējušies vairāki desmiti agresīvi noskaņotu apkārtnes iedzīvotāju, liekot likumsargiem izsaukt papildspēkus.

Pēdējā laikā daudzviet ASV notikuši protesti, kurus izraisīja zvērināto lēmums neizvirzīt apsūdzības 28 gadus vecajam baltādainajam policistam, kas 9.augustā Fērgusonā nošāva 18 gadus veco melnādaino Maiklu Braunu. Zvērinātie norādīja, ka policists rīkojies pašaizsardzības nolūkos un nav apsūdzams noziegumā.

Šis gadījums un citi līdzīgi incidenti izraisīja plašus protestus ASV.

Pagājušā nedēļas nogalē Ņujorkā kāds afroamerikāņu vīrietis nogalināja divus policistus, dēvējot to par atriebības uzbrukumu likumsargiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!