Foto: AP/Scanpix

Moldovas prokrieviskais prezidents Igors Dodons apsolījis Kremļa saimniekam Vladimiram Putinam nepieņemt pret Krieviju vērstus likumus, paziņojis pats moldāvu politiķis.

Dodons šādu savu nostāju postulējis sociālā tīkla "Facebook" ierakstā, kurā apraksta Krievijā aizvadītu tikšanos ar Putinu. Moldāvu politiķis skaidro, ka "par spīti valdības un parlamenta vairākuma provokācijām" turpinās Maskavas un Kišiņevas divpusējo saišu nostiprināšanās.

Dodons uzsver, ka iestājas pret "pretkrieviskām Moldovas varas rīcības izpausmēm".

"Apliecināju Krievijas prezidentam, ka neparakstīšu ne vienu pret Krieviju vērstu likumu pat tad, ja parlamenta vairākums par to nobalsos atkārtoti. Tostarp tas attiecas uz likumprojektu, kas paredz aizliegt Moldovas teritorijā translēt Krievijas ziņu un informatīvi analītiskos raidījumus," raksta Dodons.

Dodons ar Putinu tikās otrdien Sočos. Pārrunās piedalījās arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, vicepremjers Dmitrijs Rogozins un Putina palīgs Jurijs Ušakovs, liecina informācija Kremļa tīmekļa vietnē.

Dodons, kurš vadījis Moldovas Sociālistu partiju un atklāti iestājies pret valsts virzīšanos uz Eiropu, par prezidentu tika ievēlēts 2016. gadā. Viņš solīja atjaunot ciešu sadarbību ar Krieviju un saraut saites ar Eiropas Savienību (ES).

Dodons ar saviem izteikumiem un rīcību ir nonācis konfliktā ar Moldovas prorietumniecisko valdību. Neilgi pēc stāšanās amatā, 2017. gada janvārī viņš Putinam norādīja, ka centīsies atcelt savas valsts asociācijas līgumu ar ES.

Pret to protestēja Moldovas premjers Pāvels Filips, norādot, ka tādi jautājumi neietilpst prezidenta pilnvarās. Dodons arī nosodīja valdību, kad tā maijā no valsts izraidīja piecus krievu diplomātus.

Dodons arī vairākās reizes liedzis moldāvu karavīriem piedalīties ar NATO kopīgās militārās mācībās. Dodons arī draudēja ar izmeklēšanu un pieprasīja Aizsardzības ministra atkāpšanos, kad pretēji viņa vēlmēm, Moldāvijas spēku pārstāvji piedalījās militārajās mācībās Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!