Foto: Publicitātes foto

Kopš sākusies Irākas spēku vadītā operācija Mosulas pilsētas atgūšanai, nogalināti 800 līdz 900 džihādistu grupējuma "Daesh" kaujinieku, pavēstījis ASV ģenerālis.

"Mēs rēķinām, ka tikai ar Mosulu saistītajās operācijās pēdējās pusotras nedēļas laikā viņi, iespējams, nogalinājuši apmēram 800 līdz 900 "Daesh" kaujinieku," intervijā aģentūrai AFP atklāja ASV bruņoto spēku Centrālās pavēlniecības komandieris ģenerālis Džozefs Votels.

Irākas drošības spēki un kurdu zemessardzes "Pešmerga" kaujinieki diezgan strauji tuvojas Mosulai no vairākām pusēm. Līdz šim operācija, kas sākās pirms desmit dienām, koncentrējusies uz ciemiem un pilsētām ap Mosulu, un cīņas varētu kļūt sīvākas, sākoties kaujām pašā pilsētā.

ASV sākotnēji lēsa, ka Mosulā atrodas 3500 līdz 5000 džihādistu kaujinieku. Tika uzskatīts, ka vēl apmēram 2000 atrodas Mosulas reģionā.

Votels uzsvēra, ka ir grūti sniegt precīzus skaitļus, jo "Daesh" kaujinieki pārvietojas pa pilsētu un sajaucas ar vietējiem iedzīvotājiem. "Daesh" ir zaudējusi spēju pārvietoties lielās autokolonnās, kas apgrūtina iespējas aizvietot kaujiniekus, ja tie zaudēti lielā skaitā. Tomēr ASV vadītā koalīcija norādījusi, ka džihādisti joprojām var pārvietoties mazākās grupiņās.

Koalīcija iepriekš ir paziņojusi, ka tā nemēra operācijas efektivitāti pēc pretinieka ciesto dzīvā spēka zaudējumu apmēra.

Irākas otro lielāko pilsētu Mosulu kopš 2014.gada vidus kontrolē "Daesh", kas to ieņēma straujā uzbrukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!