Foto: AFP/Scanpix
Vairāk nekā miljonu iedzīvotāju vajadzēs pārvietot un izmitināt sakarā ar gaidāmo teroristu grupējuma "Daesh" ieņemtās Mosulas atbrīvošanas operāciju, paziņojusi organizācija "Sarkanais Krusts".

Operāciju Irākas armija un Kurdistānas pešmergas spēki ar ASV vadītās starptautiskās koalīcijas atbalstu plāno uzsākt jau tuvākajās nedēļās, ziņo "Alalam News".

Jau vairāk nekā mēnesi Nīnives reģiona dienvidos tiek mobilizēti milzīgi Irākas armijas, kā arī šiītu kaujinieku grupējumu, tostarp irāņu, spēki. Kā pirmos plānots no "Daesh" atkarot ciemus uz dienvidiem no pilsētas, kuros karadarbība vēl nemaz nav notikusi.

Par spīti nepieciešamībai pārvietot milzīgo civiliedzīvotāju daudzumu, Irākas spēki apņēmušies īstenot operāciju, jo džihādistu neaiztikšana to lielākajā iekarotajā pilsētā ilgtermiņā varētu radīt vēl lielāku problēmu, klāsta Irānas medijs.

Jau līdz šim irākiešu spēki ar kurdu un starptautiskās koalīcijas gaisa atbalstu no "Daesh" atkarojuši lielas teritorijas Mosulas tuvumā. Tāpat 9. jūlijā atkarota un patlaban starptautisko spēku uzņemšanai tiek pielāgota lielā Kaijaras gaisa spēku bāze, kura iepriekš tika uzskatīta par stratēģiski svarīgu Mosulas ieņemšanai (kartē tā atrodas aptuveni bultu sākumpunktā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!