Foto: AFP/Scanpix

Mūris uz ASV un Meksikas robežas, kura celtniecību savā priekšvēlēšanu kampaņā solīja otrdien ievēlētais nākamais ASV prezidents Donalds Tramps, daļēji varētu būt žogs, atsaucoties uz Trampa intervijā raidsabiedrībai CBS pausto, vēsta BBC.

Dažās vietā "mūris ir piemērotāks", bet citviet "varētu būt žogs", savu ieceri skaidrojis nākamais ASV prezidents.

Jau ziņots, ka priekšvēlēšanu kampaņas laikā Tramps izcēlās ar dažādiem asiem izteikumiem un populistiskiem solījumiem, tostarp aizliegt ASV iebraukt musulmaņiem un uzcelt sienu uz robežas ar Meksiku, lai apturētu nelegālo imigrantu plūsmu. Priekšvēlēšanu kampaņas laikā viņš arī solīja, ka panāks, lai Meksika samaksā par mūra celtniecību.

Tāpat viņš paziņoja, ka plāno deportēt vai arestēt līdz pat trim miljoniem nereģistrētu imigrantu cilvēku, kuriem ir krimināla pagātne, piemēram, bandu locekļus un narkodīlerus.

Jau ziņots, ka no Trampa mājaslapas izņemts paziņojums, kurā tolaik viņš solījās aizliegt musulmaņiem iebraukt ASV. Vēl 8. novembra rītā, kad amerikāņi devās pie vēlēšanu urnām, lai izdarītu savu izvēli par labu kādam no prezidenta amata kandidātiem, paziņojums mājaslapā bija pieejams, taču vēlāk tas izņemts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!