Foto: pinchukfund.org

Krievija meklē jaunas mazas uzvaras, jautājums ir par to, kur būs nākamā mazā uzvara, uzskata "Atlantic Council" pārstāvis Andress Oslunds.

Viņš uzskata, ka Krievijas ekonomiskā situācija nosaka nepieciešamību novirzīt uzmanību no problēmām un koncentrēt to kaut kur citur. Putinam nerūp populācijas sarukums, bet ir svarīga Krievijas drošība un militārās spējas, lai gan tas nav veids, kā "doties uz priekšu", skaidro Oslunds.

Krievijas ekonomika nav gatava lielam karam, bet tā ir gatava mazam karam. Tas Krievijai ir izdevies Gruzijā 2008. gadā, Krimā 2014. gadā un patlaban Sīrijā, uzskata Zviedrijas eksperts. Tomēr Aslundu uztrauc, kur gaidāma Krievijas nākamā mazā uzvara.

Ekonomika ir atgriezusies 1983. gadā. "Tomēr atšķirībā no 1983. gada [tagadējais] Andropovs nemirst, bet ir pie labas veselības un valdīs ilgi," norāda eksperts.

"Jautājums ir, kādas ir mācības no Padomju savienības un cik ilgtspējīga ir pašreizējā sistēma," pauž Oslunds.

Ar Rīgas konferences otrās dienas tiešraides programmu iespējams iepazīties šeit (angļu valodā).

Rīgas konference ir viens no Baltijas reģiona nozīmīgākajiem drošības un politikas forumiem, kas jau 11. gadu pēc kārtas pulcē vairāk nekā 600 augsta līmeņa ārvalstu drošības un ārpolitikas ekspertus, lai diskutētu par Eiropas Savienības lomu globālajā ekonomikā, "Brexit" ietekmi uz Eiropas Savienības nākotni, NATO spējām pielāgoties 21. gadsimta izaicinājumiem, kā arī par Rietumu attiecībām ar Krieviju un Austrumu partnerības valstu izaicinājumiem.

Video tiešraides skatītāji ir aicināti arī piedalīties konferences diskusijās sociālajos medijos "Twitter" un "Facebook", kā arī uzdot jautājumus paneļdiskusiju dalībniekiem, izmantojot oficiālo tēmturi #RigaConf. Konferences darba valoda – angļu.

Jau trešo gadu konferences norises vieta ir Latvijas Nacionālā bibliotēka. Konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju un Ārlietu ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!