Foto: Publicitātes attēli

Ukrainas Nacionālās gvardes karavīri naktī uz piektdienu Doņeckas apgabalā sagrābuši bruņutransportieri BTR-80, ar kuru Krievijas diversanti mēģinājuši ielauzties Ukrainas teritorijā, sociālajā tīklā "Facebook" pavēstījis Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs.

Daļa kaujinieku iznīcināti, daļa sagūstīti, piebilst ministrs. Avakovs īpaši izceļ faktu, ka bruņutransportierī atrasta uzskaites grāmatiņa, kuru rotā Krievijas karabāzes zīmogs, kas liecina par to, no kurienes nākusi tehnika un kārtējo reizi apstiprina Kremļa saistību ar notikumiem Ukrainā.

"Kurš ar zobenu pie mums nāks, tas no zobena kritīs," Avakovs citē krievu teicienu, kas viņaprāt būtu jāatgādina Vladimiram Putinam.

Jau vēstīts, Ukrainas Ārlietu ministrija nesen paziņoja, ka ir pierādījumi, ka separātistu kaujinieku rokās nonākušās pārnēsājamās zenītraķetes "Igla" nākušas no Krievijas armijas krājumiem.

Ukrainas spēki cenšas nostiprināt robežu ar Krieviju, lai pārtrauktu ieroču un kaujinieku plūsmu, prezidents Petro Porpšenko iepriekš solīja, ka robeža tiks noslēgta līdz nedēļas beigām. Ukrainas drošības spēku pārstāvji pirms tam solīja to izdarīt jau līdz aizvadītās nedēļas beigām, tomēr, kā liecina pienākošās ziņas, valstī joprojām iekļūst ne vien kaujinieki, bet pat tanki.

"Diemžēl šie pasākumi netiek veikti tik efektīvi, kā gribētos - visupirms sakarā ar to, ka no Krievijas teritorijas pastāvīgi ar ieročiem un kaujiniekiem tiek stiprinātas pretimstāvošās teroristiskās grupas. Viņu apgādāšana ar pretgaisa aizsardzības ieročiem ievērojami mazina aviācijas pielietošanas efektivitāti," ceturtdien skaidroja Timčuks.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Andrijs Parubijs pirmdien paziņoja, ka Krievija atkal palielina sava karaspēka koncentrāciju Ukrainas robežas tuvumā, lai gan Krievijas prezidents Vladimirs Putins apgalvo pretējo.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes informatīvā centra pārstāvis Vladimirs Čepovojs ceturtdien paziņoja, ka Krievijas armijas vienības pie Ukrainas robežas veido uguns pozīcijas un maskē bruņutehniku.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tāpat tiek uzskatīts, ka nemierus finansē un organizē Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!