Foto: Reuters/Scanpix

Nākamā gada budžetā paredzētas vairākas labas lietas, piemēram, lielāki tēriņi valsts aizsardzībai, taču Lietuva zaudēs savu reputāciju starptautisko finanšu institūciju un finanšu tirgu acīs, uzskata Seima opozīcijas līderis Andrjus Kubiļus.

Bijušais Lietuvas premjers uzskata, ka valsts ar šī budžeta pieņemšanu zaudē tādas valsts reputāciju, kas zina, kā rīkoties ar savām finansēm pārdomātā un disciplinētā veidā.

"Problēma ir tā, ka Eiropas Komisija ir izteikusi diezgan spēcīgus komentārus par pārmērīgo budžeta deficītu, taču valdība ir nolēmusi šos komentārus neņemt vērā. Arī ietekmīgākā finanšu ziņu aģentūra "Bloomberg" ir atklāti izsmējusi šo lēmumu, brīdinot Lietuvu par to, ka tā ir izvēlējusies iet ceļu, pa kuru tā zaudēs savu reputāciju.

Tas ir bīstami, jo Lietuva aizņemas līdzekļus starptautiskajos finanšu tirgos – zaudējot savu reputāciju, mums par aizņēmumiem var nākties maksāt vairāk," brīdina opozīcijas līderis.

Saskaņā ar viņa teikto valdība ir atbildīga ne tikai par cilvēku maciņu piepildīšanu, bet arī par pareizu valsts finanšu pārvaldīšanu, lai tai nav jāzaudē reputācija un jāmaksā vairāk. Tomēr nākamā gada budžets esot veidots pretēji šim principam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!