Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdien paziņojis, ka aizvadītais gads esot bijis grūts, tomēr apsveica Krieviju ar panākumiem un ticību sev.

Aizvadītais gads "bija grūts, bet piedzīvotās grūtības mūs apvienoja", Putins pavēstīja savā tradicionālajā Jaungada apsveikumā, kas tiek translēts pusnaktī un jau pārraidīts valsts Tālo Austrumu reģionos.

"Galvenā lieta - mēs ticam sev, mūsu spējām, mūsu valstij. Mēs strādājam, strādājam sekmīgi un daudz paveicam," viņš uzsvēra, izsakot īpašu pateicību tiem Krievijas pilsoņiem, kuri šobrīd neatrodas mājās.

"Mums ir milzīga, unikāla un skaista valsts," sacīja Putins, paužot cerību, ka nākamais gads Krievijai nesīs "mieru un uzplaukumu".

2016. gadā Krievija bieži nonāca uzmanības centrā, tostarp ar savām militārajām aktivitātēm Sīrijā. Maskava ceturtdien paziņoja par Sīrijā panāktu valdības un opozīcijas nemiernieku pamieru, kas stājās spēkā piektdienas pusnaktī.

Savukārt Vašingtona ceturtdien paziņoja par jaunām sankcijām pret Krieviju, izraidot 35 tās diplomātus, tā reaģējot uz Krievijas kiberuzbrukumiem ASV amatpersonām.

Vašingtona ir apsūdzējusi Krieviju par iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarēja republikānis Donalds Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!