Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nākamās nedēļas pirmdienā varētu tikt paziņots datums, kad Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) Džeikobs Zuma atkāpsies no amata, atsaucoties uz Dienvidāfrikas vadošo politiķi Baleku Mbeti, vēsta britu raidsabiedrība "Sky News".

Viņa neslēpa, ka "ieinteresētās puses" izdara spiedienu, lai ātrāk nonāktu pie nacionālās krīzes risinājuma.

Jau ziņots, ka DĀR valdošā partija - Āfrikas Nacionālais kongress - pirmdien apstiprināja ziņas, ka tiek diskutēts par Zumas atkāpšanos no amata.

Pret Zumu tiek izdarīts spiediens, lai viņš atkāptos, jo Zuma zaudēja ANC līdera vietu, ko decembrī ieņēma viņa vietnieks Kirils Ramaposa.

Partijas vadība apsprieda šo jautājumu un turpināsies sarunas ar amatpersonām, Zumu un partijas vadītāju Ramaposu, žurnālistiem paziņoja partijas ģenerālsekretārs Eiss Mahašule, uzsverot, ka pagaidām nekāds lēmums nav pieņemts.

Zumas prezidentūru ir aizēnojuši korupcijas skandāli un ekonomiskās situācijas pasliktināšanās valstī, un ANC zaudē atbalstītājus pirms nākamgad gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Ramaposas atbalstītāji vēlas viņu redzēt prezidenta amatā vēl pirms vēlēšanām, kurās ANC var zaudēt savu dominanci pirmo reizi kopš aparteīda beigām 1994. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!