Foto: AFP/Scanpix

NATO vēl nav gatava atsākt sadarbību ar Krieviju, trešdien paziņojis alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens, norādot, ka Maskavai ir jādara vairāk, lai atjaunotu mieru Ukrainā.

Pēc tikšanās ar NATO dalībvalstu ārlietu ministriem Rasmusens žurnālistiem norādīja, ka aliansei nav citas iespējas, kā neatkāpties no iepriekšējā lēmuma apturēt jebkādu civilo un militāro sadarbību ar Krieviju.

Viņš piebilda, ka atgriešanās pie normālas sadarbības iespējama vienīgi pēc tam, kad Maskava "atgriezīsies pie savu starptautisko saistību ievērošanas".

NATO pieprasa, lai Krievija pārtrauktu destabilizēt situāciju Ukrainā, radītu priekšnoteikumus Kijevas piedāvātā miera plāna īstenošanai un pārtrauktu atbalstīt separātistu kaujiniekus Ukrainas austrumos, apturot algotņu un ieroču plūsmu no Krievijas uz kaimiņvalsti.

"Krievija ir pārkāpusi noteikumus un sagrāvusi uzticību," norādīja Rasmusens. "Krievija publiski attēlo NATO kā draudu, kamēr patiesībā tieši Krievijas nelikumīgās darbības Ukrainā rada draudus starptautiskajai kārtībai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!