Foto: stock.xchng

Desmit civiliedzīvotāju, to skaitā bērni, nogalināti otrdienas vakarā NATO gaisa triecienā Afganistānas austrumos, atsaucoties uz afgāņu amatpersonām, vēsta raidsabiedrība CNN.

Uzbrukuma mērķis bijis trīs "Taliban" komandieri, kuri ir nogalināti, tomēr uzlidojumā cieta arī civiliedzīvotāji, paziņoja Kunāras provinces valdības pārstāvis. Starp 10 nogalinātajiem ir piecas sievietes un četri bērni.

NATO vadītie Starptautiskie Drošības atbalsta spēki (ISAF) paziņojam ka pārbaudīs šīs apsūdzības.

Afganistānas prezidents Hamids Karzajs jau gadiem pārmet Vašingtonai par civiliedzīvotāju bojāeju militārajās operācijās, norādot, ka tas parāda cieņas trūkumu pret valsts suverenitāti. Jūnijā ISAF spēku komandieris Džons Allens personīgi devās uz gaisa trieciena vietu, lai atvainotos par 18 cilvēku nāvi.

Kamēr kaujinieku uzbrukumos Afganistānā iet bojā daudz vairāk civiliedzīvotāju, daudzi afgāņi un koalīcijas biedri izsaka bažas par gaisa operācijās bojāgājušajiem iedzīvotājiem, norāda CNN.

NATO vadīto starptautisko spēku ISAF kontingents tika izveidots 2001.gada decembrī pēc tam, kad pēc 2001.gada 11.septembra terora aktiem ar ASV militāro atbalstu Afganistānā tika gāzts talibu režīms.

Starptautiskie spēki jau pērn sāka nodot atbildību par drošību afgāņu rokās vairākās provincēs, bet pilnīga starptautisko spēku izvešana no Afganistānas paredzēta līdz 2014.gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!