Foto: AFP/Scanpix

NATO turpinās palīdzēt Ukrainai īstenot demokrātiskas reformas, trešdien paziņojis NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

"Ukraina ir tuva un sena NATO partnere. Un NATO ir patiess Ukrainas draugs," pirms NATO dalībvalstu aizsardzības ministru tikšanās paziņoja Rasmusens.

"Mēs esam gatavi turpināt palīdzēt Ukrainai tās demokrātiskajās reformās," viņš uzsvēra.

Jautāts, vai viņš uztur kontaktus ar Krieviju kopš Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča atstādināšanas no amata, Rasmusens atbildēja netieši.

"Ļaujiet man uzsvērt, ka Ukrainas tautas ziņā ir noteikt, kāda būs viņu valsts nākotne. Mēs uzskatām pašu par sevi saprotamu, ka visas valstis respektē Ukrainas suverenitāti un neatkarību, un teritoriālo integritāti," norādīja Rasmusens.

Viņš piebilda, ka NATO šādu vēstījumu nosūtījis arī tiem, uz kuriem tas varētu attiekties, bet specifiski Krieviju neminēja.

Kā jau vēstīts, 22.februārī Ukrainas parlaments nobalsoja par Janukoviča atcelšanu no prezidenta amata un izsludināja pirmstermiņa vēlēšanas, kas notiks 25.maijā.

Janukoviča atrašanās vieta nav zināma, bet domājams, ka viņš slēpjas Krimā, kur pēdējo dienu laikā aktivizējušies separātiskie noskaņojumi.

Gruzijas eksprezidents Mihails Saakašvili brīdinājis Ukrainu, ka Krievija grib Krimā īstenot gruzīnu scenāriju, bet Ukraina ar to var tikt galā, izvēršot pareizu propagandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!