Foto: AP/Scanpix

Pretēji Krievijas apgalvojumiem NATO nav solījusi, ka tā nepaplašināsies, pirmdien tviterī paziņoja alianses ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandrs Veršbovs.

"Krievija apgalvo, ka NATO solījusi nepaplašināties. Vienkārši nepatiesība. Katrai valstij ir tiesības izraudzīties sev alianses. Atvērtas durvis = vēsturiski panākumi," tviterī raksta Veršbovs.

"NATO pretraķešu aizsardzība nav vērsta pret Krieviju, un viņi to zina. Runa ir par pieaugošajiem raķešu draudiem ārpus Eiropas robežām, kas pieaug," sociālajā tīklā skaidro alianses ģenerālsekretāra vietnieks.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins gada sākumā intervijā Vācijas laikrakstam "Bild" atzina, ka Krievijai uzreiz pēc PSRS sabrukumu vajadzējis paziņot par savām nacionālajām interesēm.

Maskavas neskaidrā nostāja šajā jautājumā ir galvenā kļūda ceturtdaļgadsimtu ilgajās attiecībās ar Rietumiem un NATO, Putina teiktais citēts intervijas izklāstā, kas pirmdien publicēts Kremļa oficiālajā tīmekļa vietnē.

"Pēc tam kad krita Berlīnes mūris, runāja par to, ka NATO nepaplašināsies uz austrumiem. To runāja toreizējais NATO ģenerālsekretārs Vācijas Federatīvās Republikas pilsonis Vernera kungs, cik atceros," intervijā "Bild" sacīja Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!