Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija brīdinājusi NATO par militārās klātbūtnes paaugstināšanu Austrumeiropā, norādot, ka tas vēl vairāk sarežģītu Maskavas un alianses attiecības, raksta " Deutsche Welle" krievu versija.

NATO samita, kurš septembra sākumā notiks Velsā, priekšvakarā Krievija brīdinājusi Ziemeļatlantijas aliansi par tās ideju palielināt militāro klātbūtni Austrumeiropā. "Šāda rīcība [militārās klātbūtnes palielināšana] vēl vairāk sarežģītu NATO un Krievijas attiecības, kuras jau tā šobrīd ir uz "sasaluma" robežas," Krievijas pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško ceturtdien, 28.augustā, teicis intervijā aģentūrai "Interfakss".

Gruško brīdinājis, ka Krievija ņems vērā "NATO spēku darbības pie Krievijas robežas, un darīs visu nepieciešamo, lai garantētu [Krievijas] aizsardzību no jebkuriem draudiem.

Krievijas diplomāts arī uzsvēra, ka "jebkurš mēģinājums izrādīt spēku pret Krieviju būs neveiksmīgs" un vājinās NATO un to valstu, kuras tajā būs piedalījušies, drošību.

Tajā pašā laikā Gruško intervijā sacījis, ka ir pārliecināts – lielākā daļa Eiropas valstu saprot, ka "nav svarīgi, cik stipras būs NATO, jo pūles radīt ilgtspējīgu drošības arhitektūru bez Krievijas vai vēl jo vairāk - pret Krieviju, ir lemtas neveiksmei".

Aģentūra "Reuters" atgādina, ka NATO samits Velsā notiks no 4.septembra līdz 5.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!