Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV nav guvušas pierādījumus, ka amerikāņu diplomāti Kubā būtu cietuši "akustiskos uzbrukumos", sestdien atzina ASV senators republikānis Džefs Fleiks.

Senators piektdien tikās ar augsta ranga Kubas amatpersonām, arī ar ārlietu ministru Bruno Rodrigesu, kā arī Iekšlietu ministrijas amatpersonām, kas pārrauga iekšzemes drošības jautājumus un sadarbību ar ārvalstu likumsargiem.

ASV Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) pārstāvji teikuši kubiešiem, ka četru apmeklējumu gaitā Kubā biroja aģenti nav guvuši pierādījumus, ka neizprotamās slimības, ar kurām sasirguši ASV diplomāti, būtu uzbrukumu rezultāts, atsaucoties uz Kubas amatpersonu teikto, sacīja Fleiks.

Arī ņemot vērā informāciju, kas minēta slepenos ASV amatpersonu ziņojumos, viņam nav iemesla apšaubīt kubiešu teikto, ziņu aģentūrai "The Associated Press" sacīja Fleiks.

Kopš 2016. gada Havanā savās mājās, kā arī viesnīcās saslimušas 24 ASV valdības amatpersonas un to dzīvesbiedri, iepriekš atzina Vašingtona.

Kā sacīja ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons, viņš ir "pārliecināts, ka tie ir mērķtiecīgi uzbrukumi", tomēr ASV nezina, kas aiz tiem stāv.

ASV atsaukušas no Kubas vairumu diplomātu, kā iemeslu minot draudus veselībai. Tā rezultātā arī kubiešu diplomāti bijuši spiesti pamest Vašingtonu.

"Kubas Iekšlietu ministrija apgalvo, ka FIB viņiem ir apliecinājis - nav pierādījumu akustiskam uzbrukumam. Kaut arī tiek lietots vārds "uzbrukums", tam nav nekādu pierādījumu," "The Associated Press" skaidroja Fleiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!