Foto: Sputnik/Scanpix

Pieaugot starptautiskajam bažām par geju aizturēšanu un nogalināšanu Čečenijā, Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka Kremļa rīcībā nav pierādījumu par noziegumiem pret seksuālajām minoritātēm, vēsta medijs "The Guardian".

Vēstīts, ka izdevums "Novaja gazeta" šomēnes ziņoja par vairāk nekā 100 cilvēku aizturēšanu Čečenijā, kuri turēti aizdomās par homoseksuālismu. Trīs no viņiem esot nogalināti.

Čečenijas varasiestādes apvainojumus noraidījušas. Savukārt ANO pieprasījis Krievijas valdību sākt izmeklēšanu par izdevumā minēto informāciju.

Putina runasvīrs Peskovs piektdien žurnālistiem pavēstīja, ka Kremļa rīcībā nav uzticamas informācijas par problēmām Čečenijā.

Savukārt "Novaja gazeta" paziņojumā norādīja, ka baidās par savu žurnālistu drošību pēc publikācijas, jo saņēmuši draudus par "Allāha atriebību" no Čečenijas muftija, vēsta medijs "Meduza".

"Ja Čečenijā būtu šādi cilvēki, tad tiesībsargājošajiem orgāniem ar viņiem nebūtu nekādu raižu, jo paši viņu radinieki nosūtītu viņus uz adresi, no kuras neatgriežas," ziņu aģentūra "Interfax" citēja Čečenijas prokremliskā līdera Ramzana Kadirova preses sekretāra Alvi Kadirova teikto.

Kā ziņoja "Novaja gazeta", atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem Čečenijas likumsargu struktūrās, aizturētajiem, kas tiek turēti aizdomās par homoseksuāliem sakariem, ir ļoti maz izredžu palikt dzīviem.

"Aizturēto vidū ir Čečenijas muftiāta pārstāvji, arī pazīstami, ietekmīgi un republikas vadītājam tuvi reliģiskie darbinieki, kā arī divi pazīstami čečenu televīzijas raidījumu vadītāji," teikts "Novaja gazeta" publikācijā.

Sociālajos tīklos mēdz parādīties ieraksti, kuru mērķis ir "atmaskot gejus" Čečenijā.

Laikraksts nolēmis vērsties Krievijas Izmeklēšanas komitejā un Ģenerālprokuratūrā ar prasību ierosināt krimināllietu par homoseksuāļu vajāšanām Čečenijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!