Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas policija nav atradusi saikni starp Halidu Masūdu, kurš pie parlamenta ēkas Londonā sarīkoja uzbrukumu, nogalinot četrus cilvēkus, un teroristiskajiem grupējumiem "Daesh" vai "Al Qaeda". Tiesa gan, likumsargi noskaidrojuši, ka vīrietis bijis ieinteresēts džihādā, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Es zinu kad, kur un kā Masūds pastrādāja savas zvērības, bet tagad man jāuzzina, kādēļ," paudis Lielbritānijas nacionālās pretterorisma politikas vecākais koordinators Neils Basu, aicinot atsaukties ikvienu, kurš uzbrukuma dienā runājis ar Masūdu.

"Ir daudz spekulāciju par to, ar ko Masūds komunicējis tieši pirms uzbrukuma," klāstījis Basu, piebilstot, ka viens no galvenajiem izmeklētāju uzdevumiem ir noskaidrot, ar ko sazinājies uzbrucējs.

Tiek ziņots, ka īsi pirms uzbrukuma Masūds kādam nosūtījis šifrētu ziņojumu.

Jau ziņots, ka aizvadītās nedēļas trešdienā uzbrucējs uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, nogalinot trīs un ievainojot vēl vismaz 40 cilvēkus. Tad uzbrucējs devās tālāk uz parlamenta ēku, pie kuras nodūra policistu, bet pats tika nošauts.

Vēstīts, ka uzbrukumu pastrādājis 52 gadus vecais Halids Masūds. Tagad policija atklājusi, ka viņa vārds iepriekš bijis Adrians Rasels Ažao un viņš izmantojis vairākus pseidonīmus.

Atbildību par Londonas uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Daesh", tomēr Masūds nav bijis policijas uzmanības lokā par iespējamo saistību ar teroristu organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!