NATO ģenerālsekretārs Džordžs Robertsons ceturtdien paziņoja, ka viņa rīcībā nav nekādu pierādījumu tam, ka kāds spiegs aliansē sniedzis serbiem slepenu informāciju par NATO bombardēšanas plāniem Dienvidslāvijā pagājušajā gadā Kosovas konflikta laikā.
Tā Robertsons reaģēja uz laikraksta "The Guardian" ziņu, kurā, atsaucoties uz augsta ranga avotiem ASV, apgalvots, ka spiegs Belgradu sīki informējis par uzlidojumu mērķiem un precīziem lidojumu maršrutiem.

"Nekādi pierādījumi nav iesniegti. Tas ir vienkārši nepamatots apgalvojums," Robertsons sacīja aģentūrai "Reuters", sākot vizīti NATO dalībvalstī Turcijā.

Alianses preses sekretārs Džeimijs Šejs televīzijai BBC teica - fakts, ka Dienvidslāvijai izdevās notriekt tikai divas NATO lidmašīnas 78 dienu uzlidojumu kampaņas laikā liecina par to, ka serbiem nebija zināma slepenā informācija.

Pēc Šeja vārdiem, ja ASV būtu skaidri pierādījumi par spiega esamību NATO gaisa uzbrukumu laikā, kas ilga 78 dienas, alianse par to būtu uzzinājusi jau agrāk.

Šejs uzsvēra - nekas neliecina par to, ka par alianses operāciju plāniem kāds būtu ziņojis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!