Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam nav cerību kandidēt nākamgad paredzētajās prezidenta vēlēšanās, ņemot vērā sodāmību par izlaupīšanu, telekanālam "Doždj" paziņojusi Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāja Ella Pamfilova.

Viņa norādīja, ka sodāmība izslēdz iespēju Navaļnijam kandidēt.

"Es nevēlos būt nepieklājīga, bet es saprotu - un viņš pats saprot -, ka viņam nav nekādu cerību tikt reģistrētam vēlēšanām, ņemot vērā iepriekšēju sodāmību," uzsvēra komisijas vadītāja.

Navaļnija kampaņas vadītājs Leonīds Volkovs tikmēr apšaubīja amatpersonu izteikumus.

"Jo biežāk viņi to saka, jo lielāka paliek mana pārliecība, ka nebūs citas iespējas, kā vien viņu reģistrēt," Volkovs paziņoja sociālajos medijos.

Šobrīd sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka vēlēšanās Krievijas prezidents Vladimirs Putins Navaļniju pārliecinoši pieveiktu. Putins gan vēl nav oficiāli paziņojis, ka kandidēs, lai arī tiek uzskatīts, ka viņš to darīs.

Tikmēr 41 gadu vecais jurists ir sācis kampaņu, aktīvi izmantojot internetu un apmeklējot Krievijas reģionus, kur viņš ir mazāk zināms.

Navaļnijs šobrīd izcieš 30 dienu administratīvo arestu par pretkorupcijas protestu rīkošanu.

Decembrī viņš paziņoja par nodomu kandidēt nākamajās prezidenta vēlēšanās. Taču tiesa atzina viņu par vainīgu "Kirovļes" lietā par naudas izlaupīšanu, piespriežot viņam piecu gadu cietumsodu nosacīti, kas liedz viņam kandidēt prezidenta vēlēšanās.

Navaļnijs šo lietu uzskata par politizētu un savu vainu neatzīst. Viņš jau sācis priekšvēlēšanu kampaņu un negrasās to pārtraukt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!