Krievijā saistībā ar svētdien Maskavā notikušajiem protestiem Kremļa kritiķim Aleksejam Navaļnijam tiesa piespriedusi 15 diennakšu arestu un 20 tūkstošu rubļu (324 eiro) lielu naudassodu.

Navaļnijs tika aizturēts 26. martā Maskavā, kad bija ieradies uz varasiestāžu neatļautu protesta akciju pret varas korupciju "Viņš jums nav Dimons" Maskavas centrā.

Viņam tika izvirzītas apsūdzības par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgām prasībām, kā arī par neatļautu protestu organizēšanu.

Tiesa pirmdien Navaļniju atzinusi par vainīgu abās apsūdzībās. Par nepakļaušanos policijai piespriests 15 diennakšu arests, bet par masu pasākumus regulējošo noteikumu pārkāpšanu – 20 tūkstošu rubļu naudassods, vēsta raidsabiedrība BBC.

Navaļnijs tiesas sēdes laikā palūdza izsaukt premjerministru Dmitriju Medvedevu. "Es gribu izsaukt uz tiesu reālo vakardienas mītiņa organizatoru Dmitriju Medvedevu. Viņš varēs paskaidrot, kāpēc vakar ielās izgāja tik daudz ļaužu," teicis Navaļnijs.

Vēstīts, ka Navaļnijs, kurš ir pasludinājis cīņu par valsts prezidenta krēslu 2018. gadā gadāmajās vēlēšanās, 26. martā aicināja cilvēkus visā Krievijā protestēt pret varas korupciju. Par akcijas centrālo motīvu kļuva jautājums par Medvedeva iespējamo korupciju – Kremlis nav sniedzis atbildes uz Navaļnija vadītā fonda apsūdzībām, ka premjerministram pieder slepeni īpašumi.

Protesta akcijas bija negaidīti apmeklētas – tās notika aptuveni 100 Krievijas pilsētās. Aptuveni 1000 cilvēkus aizturēja policija – visvairāk Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!