Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam par protestu akcijas organizēšanu prezidenta Vladimira Putina inaugurācijas ceremonijas priekšvakarā otrdien piespriests 30 dienu ilgs administratīvais arests.

Maskavas Tverskas rajona tiesa atzina Navaļniju par vainīgu nesakcionētu protestu organizēšanā. Navaļnija advokāts Vadims Kobzevs norādīja, ka viņa klienta notiesāšana ir nepārprotami politiski motivēta, jo varasiestādes cenšas ar jebkuriem līdzekļiem atņemt Navaļnijam rīcības brīvību, lai neļautu viņam iejaukties jaunās valdības veidošanas procesā, Putinam uzsākot savu ceturto pilnvaru termiņu prezidenta amatā.

Navaļnijam izvirzītas apsūdzības arī par nepakļaušanos policijai, un spriedums šajā lietā sagaidāms piektdien. Kā ziņots, 5. maijā vismaz 90 Krievijas pilsētās notika Navaļnija organizētā protesta akcija "Viņš mums nav cars".

Kamēr vairumā pilsētu varasiestādes bija atļāvušas akcijas rīkošanu, virknē pilsētu, tostarp arī Maskavā un Sanktpēterburgā, tās notika bez saskaņošanas ar varasiestādēm. 27 pilsētās kopumā tika aizturēti gandrīz 1600 demonstrantu, no kuriem aptuveni desmitā daļa bija nepilngadīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!