Maskavas tiesa otrdien piespriedusi trīsarpus gadu nosacītu cietumsodu Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam, vēsta aģentūra "Interfax".

Viņa brālim Oļegam Navaļnijam piespriests tikpat ilgs reāls cietumsods.

Navaļnijs tiesas lēmumu attiecībā pret viņa brāli nosaucis par "cūcību". "Ko jūs darāt, tā ir kaut kāda cūcība. Par ko jūs viņu iesēdināt?" Navaļnija teikto citē aģentūra "Interfax".

"No visiem iespējamiem veidiem šodienas spriedums bija pats nelietīgākais," Navaļnijs ierakstījis mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Tiesa atzinusi abu brāļu vainu liela apmēra krāpšanā un kompāniju  "Yves Rocher" un "Многопрофильная процессинговая компания" naudas nozagšanā


Tiesu debatēs Krievijas valsts apsūdzība lūdza atzīt abus brāļus par vainīgiem krāpšanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā, lūdzot Aleksejam piespriest 10 gadus cietumā, bet Oļegam - astoņu gadu cietumsodu.

Aizstāvība gan uzstāja, ka abi brāļi nav vainīgi viņiem inkriminētajās apsūdzībās.

Brāļi Navaļniji apsūdzēti liela apmēra krāpšanā un naudas legalizācijā. Izmeklētāji uzskata, ka viņi kompānijai "Yves Rocher" nozaguši 27,6 miljonus rubļu, bet "Многопрофильная процессинговая компания" - 4,4 miljonus rubļu.

Nauda legalizēta caur abu brāļu un viņu radinieku kontrolēto sabiedrību "Кобяковская фабрика по лозоплетению".

Izmeklētāji uzskata, ka Aleksejs Navaļnijs dibinājis kompāniju "Главное подписное агентство", bet viņa brālis Oļegs Navaļnijs, kurš 2008.gadā ieņēmis Krievijas Pasta iekšējo sūtījumu departamenta direktora amatu, pārliecinājis abu par cietušajām atzīto kompāniju pārstāvjus noslēgt pārvadājumu līgumus ar A.Navaļnija dibināto kompāniju.

Aleksejam Navaļnijam jau iepriekš piespriests piecu gadu cietumsods citā krimināllietā par līdzekļu izkrāpšanu. Vēlāk gan cietumsods nomainīts ar nosacītu brīvības atņemšanu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!