Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vairāk nekā 3500 karavīru piedalās Krievijas militārajās mācībās Kaļiņingradā, kas ir daļa no iepriekš neizziņotās kaujas gatavības pārbaudes Krievijas Centrālajā un Rietumu kara apgabalā, ziņo aģentūra "Itar-Tass".

Vērienīgajās mācībās piedalās vairāk nekā 450 tehnikas vienību.

Militārie manevri notiek laikā, kad uz Maskavu tiek izdarīts Rietumu spiediens saistībā ar Krievijas karspēka realizēto izvēršanos Krimā, ko ārvalstis uzskata par starptautisko likumu un Ukrainas suverenitātes pārkāpšanu.

Kaujas gatavības pārbaudes Centrālajā un Rietumu kara apgabalā Putins izsludināja pagājušajā trešdienā. Rietumu kara apgabals robežojas ar Ukrainu.

"Delfi" jau vēstīja, ka aizvadītajās dienās spriedze Ukrainā sasniegusi jaunus augstumus. Krimā svarīgākos objektus ir ieņēmušas vai ielenkušas Krievijas armijas vienības. Tikmēr Maskavā ir sākusies "devalvācijas panika" un iedzīvotāji maina rubļus pret ārvalstu valūtām.

Sestdien Krievijas parlaments atļāva karaspēka izmantošanu Ukrainā, lai aizsargātu savus "tautiešus". Svētdienas rītā Ukrainā sākusies vispārējā mobilizācija.

NATO, kā arī virkne Rietumvalstu izteikušas brīdinājumus Krievijai tūlītēji pārtraukt agresiju Krimā, kā arī uzstājušas uz Ukrainas nedalāmību.

Savukārt Latvijā, kā arī pārējās Baltijas valstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā notikuši protesti un piketi pret Krievijas armijas invāziju Ukrainas teritorijā. Maskavā notika arī vērienīgs Putina politikas atbalsta gājiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!