Foto: Reuters/Scanpix

NATO nesaskata ne mazākās pazīmes, ka Krievijas karavīri būtu atvilkti no Ukrainas robežas, par ko šodien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Nekas neliecina par pārmaiņām militāro spēku izvietošanā gar Ukrainas robežu, norādīja kāda NATO amatpersona.

Arī Savienotās Valstis nākušas klajā ar līdzīgu paziņojumu.

Baltā nama preses pārstāvja vietnieks norādīja, ka ASV amatpersonas līdz šim nav redzējušas nekādus pierādījumus, kas liecinātu, ka šāda spēku atvilkšana būtu notikusi.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Vašingtona, protams, vērtētu atzinīgi šādu Krievijas soli.

Kā jau vēstīts, Putins šodien paziņoja, ka Maskava ir atvilkusi savus spēkus no Ukrainas robežas, par ko nopietnas bažas pauduši Rietumi, baidoties no Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Krievijas prezidents norādīja, ka Maskavai nemitīgi darīts zināms par šīm bažām un Maskava ir savus karavīrus atvilkusi.

"Mēs esam viņus atvilkuši. Šodien viņi nav pie Ukrainas robežas, bet regulāro mācību vietās," pēc tikšanās Kremlī ar Šveices prezidentu un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pašreizējo vadītāju Didjē Burkhalteru uzsvēra Putins.

Saskaņā ar ASV un NATO amatpersonu aplēsēm Krievija pie Ukrainas robežas sakoncentrējusi 40 000 karavīru.

Putins arī aicināja promaskaviskos separātistus, kas darbojas Ukrainas dienvidaustrumos, atlikt 11.maijā ieplānotos referendumus par plašākas autonomijas iegūšanu vai pat neatkarību no Kijevas, kā arī saudzīgāk izteicās par 25.maijā gaidāmajām Ukrainas prezidenta vēlēšanām, ko Maskava iepriekš nosodījusi kā "absurdas" Ukrainā valdošo nemieru dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!