Foto: AFP/Scanpix

Spānijas un Marokas drošības spēki otrdienas naktī kopīgā operācijā padzina nelegālos imigrantus no Spānijai piederošās neapdzīvotās Tjerras saliņas Marokas tuvumā, paziņoja Spānijas policija.

Sievietes un bērni no šīs salas tika aizvesti jau agrāk. "Pārējie tika padzīti rītausmā. Šiem cilvēkiem bija bīstami tur palikt," sacīja Spānijas policijas preses sekretārs.

Migrantu padzīšana no Tjerras notika bez incidentiem.

Jau vēstīts, ka 68 nelegālu afrikāņu imigrantu grupa, no kuriem trīs ir nepilngadīgi, svētdien aizpeldēja līdz akmeņainajai Tjerras saliņai, kas atrodas 30 metru attālumā no Marokas Vidusjūras piekrastes pie Spānijai piederošā Meliljas anklāva.

19 citi imigranti, tai skaitā trīs nepilngadīgie un trīs grūtnieces, pagājušo trešdien ieradās šajā saliņā ar laivu.

Domājams, ka šī bija pirmā reize, kad nelegāli migranti mēģinājuši nokļūt Spānijā caur Alusemasas arhipelāgu, kurā atrodas minētā saliņa. Madride bija nobažījusies, ka šo migrantu pārvešana uz Melilju vai Spānijas galveno daļu pamudinātu arī citus migrantus doties uz Spāniju pa šādu ceļu.

Nelegāli afrikāņu migranti parasti mēģina no Marokas nokļūt Spānijā, ar pārpildītiem kuģiem dodoties uz Kanāriju salām Atlantijas okeānā vai uz Spānijas Vidusjūras piekrastes pludmalēm. Daudzi no viņiem ceļā iet bojā no slāpēm vai bada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!