Foto: AP/Scanpix

Bijušā Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) prezidenta un cīnītāja pret aparteīdu Nelsona Mandelas veselības stāvoklis joprojām ir "nopietns, bet stabils", atsaucoties uz valdības pārstāvja trešdienas rītā paziņoto, vēsta aģentūra "Reuters".

Ar plaušu infekciju sirgstošo Mandelu, kurš slimnīcā atrodas jau piekto dienu, turpina aprūpēt mediķi, vietējai radiostacijai SAFM pastāstīja prezidenta kancelejas pārstāvis Maks Maharadžs.

"Prezidents Zuma apciemos viņu [Mandelu] tiklīdz dienas plānā būs tam laiks," piebilda pārstāvis.

Jau vēstīts, ka 94 gadus veco Mandelu, kurš cieš no plaušu infekcijas, slimnīcā Pretorijā nogādāja sestdien. DĀR prezidenta Džeikoba Zumas birojs Mandelas stāvokli tad raksturoja kā "nopietnu, bet stabilu".

Pēdējo mēnešu laikā Mandela slimnīcā nogādāts jau vairākas reizes. Aprīlī ārsti sirmgalvim diagnosticēja plaušu karsoni un izvadīja šķidrumu no pacienta krūtīm.

Aparteīda režīma laikā Mandela 27 gadus pavadīja cietumā, kur sagandēja veselību un saslima ar tuberkulozi. Pēc iznākšanas no ieslodzījuma Mandela 1994. gadā kļuva par DĀR pirmo melnādaino prezidentu un amatā pavadīja līdz 1999. gadam.

2004. gadā Mandela paziņoja par aiziešanu no publiskās dzīves un reti parādījās sabiedrībā. Mājā Jonannesburgā par eksprezidenta veselību rūpējās mediķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!