Foto: AP/Scanpix

Nogalinātā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova vecākā meita Žanna Ņemcova pēc draudu saņemšanas ir pametusi Krieviju, atsaucoties uz laikrakstu "The Times", vēsta portāls "Meduza".

Žanna Ņemcova nav atklājusi savu atrašanās vietu un nenorāda, vai plāno atgriezties Krievijā.

Pēc slepkavības "situācija ļoti ātri pasliktinās", britu laikrakstam norādījusi sieviete. Viņu šokējušas ziņas, ka viņas tēva draugs žurnālists Vladimirs Kara-Murza smagā stāvoklī nokļuvis slimnīcā, iespējams, saindēšanas dēļ.

Ņemcovas aizbraukšanu apstiprina arī Krievijas TV kanāls RBK. "Ja gribat normāli dzīvot, nelieniet politikā! Jūsu tēvs ir pietiekami izdarījis, lai mēs, 139 miljoni cilvēku, viņi neieredzētu," TV citē vienu no ziņām, ko Žannai Ņemcovai nosūtījuši sociālo tīklu lietotāji.

Žanna Ņemcova sava tēva slepkavībā par atbildīgo iepriekš ir nosaukusi Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Saistībā ar apsūdzībām politiķa slepkavības organizēšanā Krievijas varasiestādes arestējušas piecus čečenus.

Atbilstoši provizoriskajai informācijai tiešais slepkavības izpildītājs ir bijušais čečenu bataljona "Sever" komandiera vietnieks Zaurs Dadajevs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!