Foto: Reuters/Scanpix

Par Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavību aizdomās turētais Zaurs Dadajevs slepkavības brīdī atradies pavisam citā vietā un viņam ir alibi, paziņojis Dadajeva advokāts Ivans Gerasimovs.

Advokāts norādīja, ka Dadajevs Maskavā ieradies personisku iemeslu dēļ un palicis galvaspilsētā vairākas dienas. Viņš bijis Maskavā arī Ņemcova slepkavības brīdī, bet atradies pavisam citā vietā.

Sīkāku informāciju advokāts neatklāja.

Par alibi paziņojis arī Tamerlans Eskerhanovs, kurš arī tiek turēts aizdomās par līdzdalību Ņemcova slepkavībā.

Eskerhanovs tiesā paziņoja, ka slepkavības brīdī atradies naktsklubā, kur strādā par apsargu. To apliecinot videonovērošanas kameru ieraksts, norādīja viņa advokāte.

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

Atbilstoši izmeklētāju versijai Ņemcova slepkavības organizētājs un izpildītājs ir Čečenijas bataljona "Sever" karavīrs Zaurs Dadajevs. Iesākumā viņš atzinās slepkavībā, bet vēlāk paziņoja, ka atzinies, pakļaujoties spiedienam.

Līdzās Dadajevam Ņemcova slepkavības lietā aizturēti vēl vairāki čečeni, bet viens - Bislans Šamajevs - aizturēšanas laikā zaudēja dzīvību granātas sprādzienā.

8.martā Besmanojes tiesa arestēja Dadajevu, Šadidu un Anzoru Gubaševus, Ramzatu Bahajevu un Tamerlanu Eskerhanovu. Viņiem Ņemcova slepkavības lietas gaitā izvirzītas apsūdzības pēc pantiem "Slepkavība" un "Nelikumīga ieroču aprite".

Arī Bahajeva advokāte paziņojusi, ka viņas klients slepkavības brīdī atradies citur. To varot apliecināt viņa sieva, ar kuru viņš bijis kopā.

Šadids un Anzors Gubaševi noliedz, ka būtu vainīgi, bet par alibi neko vēl nav teikuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!