Foto: AP/Scanpix

NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandrs Veršbovs paziņojis, ka, viņaprāt, Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavība tādā vai citādā veidā ir saistīta ar notikumiem Ukrainā, vēsta raidsabiedrības BBC Krievijas dienests.

Opozicionārs daudziem oponentiem pēdējā laikā galvenokārt bija Krievijas līdzdalības Ukrainas konfliktā pretinieks, skaidro Veršbovs.

Vēl pirms Ņemcova slepkavības bija skaidrs, ka Krievijas iebrukumam Ukrainā ir arvien mazāks Krievijas sabiedrības atbalsts, norāda NATO amatpersona.

"Prezidenta Putina mērķis, šķiet, ir Ukrainas novājināšana un alternatīva viedokļa apspiešana Krievijā, lai novērstu Krievijas Maidana sākšanos. Pēc nežēlīgās Borisa Ņemcova slepkavības pagājušajā piektdienā mēs redzam, ka [šī konflikta] upuri ir ne tikai Austrumukrainā. Lai gan mēs nezinām, kurš nospieda mēlīti, mēs saprotam, ka Boriss Ņemcovs bija demokrātijas aizstāvis un pretinieks Krievijas dalībai notikumos Ukrainā – bija viens no tiem, kurus oficiālā Krievijas propaganda sauc par "nodevējiem" un "piekto kolonnu"," teica Veršbovs.

Viņš uzskata, ka Kremlim kļūst arvien grūtāk noslēpt Krievijas karavīru nāvi Ukrainā.

Vēstīts, ka Ņemcova līdzgaitniece Olga Šorina aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka politiķis neilgi pirms slepkavības rakstījis viņai zīmīti, ka viņam ir sensitīva informācija par Krievijas karavīriem Ukrainā.

Ņemcovs tika noslepkavots 27. februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!