Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lieciniecei ukraiņu fotomodelei Annai Durickai jau pēc atgriešanās Ukrainā izteikti draudi, piektdien paziņoja Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

Nezināmi cilvēki Durickai draudējuši laikā, kad viņa uzturējusies savu vecāku dzīvesvietā. Slepkavības lieciniece ceturtdien par to informējusi likumsargus, bet milicija ierosinājusi lietu par draudu izteikšanas faktu.

"Ukrainas ģenerālprokurors Viktors Šokins devis rīkojumu spert visus nepieciešamos soļus, lai aizsargātu Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lietas liecinieces Annas Durickas dzīvību un veselību," teikts Ģenerālprokuratūras paziņojumā.

Duricka bija līdzās Ņemcovam, kad viņš 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim tika nošauts.

Pēc politiķa slepkavības Duricka Maskavā "faktiski atradās mājas arestā", sacīja Ņemcova ģimenes advokāts.

Viņa sūdzējās, ka Krievijas Izmeklēšanas komiteja nav ļāvusi atgriezties mājās pie slimās mātes. Trīs dienas ukraiņu jauniete bija spiesta atbildēt uz krievu izmeklētāju jautājumiem.

Sniedzot liecības, Duricka atzina, ka pirms slepkavības nekā aizdomīga, piemēram, izsekošanu, nav pamanījusi.

Viņa arī uzsvēra, ka nespēj atcerēties šāvēja seju, jo bijusi šoka stāvoklī. Pēc slepkavības viņa piegājusi pie sniega tīrīšanas automašīnas šofera un lūgusi izsaukt palīdzību.

No Maskavas uz Kijevu Duricka varēja izlidot tikai pirmdien.

Ņemcovs tika nošauts 27.februāra vakarā Maskavā līdzās Kremlim pie Vasīlija nogāzes uz Lielā Maskavas upes tilta.

Godinot noslepkavoto opozicionāru, Maskavas ielās svētdien izgāja vairāk nekā 50 000 demonstrantu. Piemiņas pasākumi notika arī daudzās citās Krievijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!