Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas opozīcijas līderis Boriss Ņemcovs sašauts, noziedzniekam ieroci turot kreisajā rokā, trešdien vēsta tīmekļa medijs "Rosbalt", atsaucoties uz ekspertu atzinumiem.

Izdevums arī norāda, ka kreilis ir viens no Ņemcova slepkavības lietā aizturētajiem - bijušais Čečenijas Iekšlietu ministrijas bataljona "Sever" karotājs Zaurs Dadajevs.

Automašīnā "ZAZ Chance" vietā, kur pēc nozieguma pastrādāšanas sēdējis Dadajevs, eksperti atraduši pulvera pēdas. Uzreiz pēc slepkavības Dadajevs pistoli nolicis uz automašīnas sēdekļa sev līdzās, uzskata eksperti.

Ņemcova slepkavības lietā ir arestēti pieci cilvēki. Uzreiz pēc aizturēšanas Dadajevs atzinās slepkavības organizēšanā, bet pēc tam no liecībām atteicās, sakot, ka tās sniedzis spīdzināšanas rezultātā.

Izmeklētāji uzskata, ka Dadajevs ir tiešais slepkavības izpildītājs. Par nozieguma detaļām pastāstījuši arī Anzors un Šadids Gubaševi, sacīja "Rosbalt" avots.

Saistībā ar Ņemcova slepkavību federālajā meklēšanā izsludināts bijušais bataljona "Sever" virsnieks Ruslans Geremejevs.

Liberālais Krievijas laikraksts "Novaja gazeta" pirmdien ziņoja, ka Geremejevs pametis Krieviju konspiratīvas čečenu delegācijas sastāvā, kas martā izlidojusi uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Boriss Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā uz tilta Maskavas centrā līdzās Kremlim. Policija arestējusi personas, kuras tiek turētas aizdomās par slepkavības pastrādāšanu, bet tās pasūtītāju nav identificējusi.

Opozīcijas atbalstītāji vainojuši Kremli Ņemcova slepkavībā, bet Krievijas varasiestādes kategoriski noliedz jebkādu saistību ar šo lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!