Foto: RIA Novosti/Scanpix
Viens no zināmākajiem Austrumukrainas separātistu komandieriem Igors Girkins sniedzis savu notikumu versiju par avarējušās "Malaysia Airlines" lidmašīnas pasažieriem, paziņojot, ka upuri gājuši bojā vēl pirms lidmašīnas pacelšanās, vēsta AP.

Piektdien, 18.jūlijā, mājaslapai "Russkaja Vesna" Igors Girkins sacīja, ka avārijas vietā "ievērojams skaits līķu nebija svaigs", piebilstot, ka tiem bija izsūktas asinis un oda pēc sadalīšanās. Viņš apgalvo, ka avārijas vietā esot atrasti medikamenti un liels daudzums asins seruma.

Girkins, kurš esot bijušais Krievijas militārās izlūkošanas aģents, teica, ka viņš nevar apstiprināt izskanējušo informāciju, ka raķete tika palaista no nemiernieku pārņemtā rajona. 

Savukārt Nīderlandes premjerministrs Marks Rute aicināja rīkoties Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, lai nodrošinātu piekļuvi Ukrainas austrumos notriektās lidmašīnas katastrofas vietai, kas ļautu savākt bojāgājušo mirstīgās atliekas.

"Delfi" jau ziņoja, ka 17.jūlijā virs prokrieviski noskaņoto separātistu kontrolētā reģiona Ukrainas austrumos tika notriekta "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna, kas no Amsterdamas devās uz Kualalumpuru, nogalinot 298 cilvēkus, kas tajā atradās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!