Foto: Reuters/Scanpix
Nemieros Sīrijā sestdien zaudējuši dzīvību 80 cilvēki, no tiem 52 - civiliedzīvotāji, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Pēc tās datiem, 40 civiliedzīvotāji nogalināti Latamnas pilsētā Hamas provincē, kur notiek valdības spēku cīņas ar pretvaldības kaujiniekiem, un kuru apšauda tanki. Pārējie 12 civiliedzīvotāji nogalināti Idlibā, Alepo un citur.

Nogalināto vidū ir arī 16 pretvaldības kaujinieki un 12 valdību atbalstošie kaujinieki.

Valsts otrajā lielākajā pilsētā Alepo pretvaldības kaujinieki uzbruka militārā izlūkdienesta mītnei.

Jau ziņots, ka ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns piektdien nosodīja Sīrijas spēku vardarbību pret civiliedzīvotājiem, uzsverot, ka termiņu pamiera ievērošanai 10.aprīli nedrīkst izmantot ļaunprātīgi un uzbrukt civiliedzīvotājiem.

Vardarbība Sīrijā turpinās, lai gan prezidents Bašars al Asads ir solījis Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) un Arābu līgas īpašajam sūtnim Kofi Annanam, ka viņa karaspēks līdz 10.aprīlim atkāpsies un režīms sāks izvest militāros spēkus no apdzīvotajām vietām.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Saskaņā ar Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem tajos gājuši bojā vairāk nekā 10 100 cilvēku.

Asada režīms gan apgalvo, ka nemierus izraisījuši "ārvalstu teroristi", un tajos gājuši bojā jau vairāk nekā 3000 Sīrijas armijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!